Deelname aan conferenties

Van oktober 2019 tot en met januari 2020 hebben we deelgenomen een drie conferenties waarop we vier presentaties gegeven hebben.

Op het EOQ congres in Lissabon, Portugal hebben we twee presentaties gebracht. De eerste was binnen het congresprogramma en behandelde het gebruik van SPC (Statistische Proces Controle) als managementtool. De belangrijkste ideeën van de presentatie zijn terug te vinden in het artikel dat we gepubliceerd hebben in Quality Progress van Februari 2020. U leest hier meer over in onze post over publicaties.

Een tweede voordracht hebben we gegeven in het kader van de IAQ (International Academy for Quality) sessie en samen met collega academician N. Ramanathan uit India. Dit was de presentatie van een white paper dat binnenkort zal gepubliceerd worden door IAQ en dat de samenhang behandelt tussen kwaliteit en duurzaamheid.

In december hebben we deelgenomen aan het derde World Quality Forum van IAQ in Shanghai, China. Daar was het topic “agile quality” waar we het hadden over de noodzakelijke link tussen agile en agilty en kwaliteit en kwaliteitsmanagement.

Twee werelden die op dit ogenblik nog vrij los staan van elkaar maar die dringend nood hebben aan een wederzijdse kruisbestuiving.

In januari 2020 tenslotte waren we in Tallinn, Estland voor een bijdrage aan een congresdag over flow.

Ook daar was onze bijdrage gericht op agile quality en de wijzigingen die er nodig zijn in de mentaliteit van kwaliteitsprofessionals om meer flexibel te kunnen omspringen met een snel veranderende omgeving.

Er werd op de diverse presentaties zeer positief gereageerd door de deelnemers. Alle beschreven presentaties zijn in pdf formaat te bekomen op simpele aanvraag via het contactformulier.