Kwaliteitstechnieken

De meest complete training in kwaliteitstechnieken wordt uiteraard aangeboden in onze opleiding Six Sigma Black Belt (SSBB). Wie niet zo diep op statistiek wil ingaan, kan kiezen voor een training Six Sigma Green Belt. Maar vaak heeft men interesse in een welbepaalde techniek en wil men die meer uitdiepen. Daarom biedt QS Consult ook aparte trainingen aan in een groot gamma aan kwaliteitstechnieken.

Alle elementen uit een SSBB-training kunnen in principe apart of in beperkte combinatie behandeld worden. Samen met u stellen we een eigen programma samen. Voor een aantal technieken hebben we standaard opleidingen beschikbaar die – indien gewenst - aan uw situatie worden aangepast. We geven hierna een kort overzicht, meer info vindt u dan via de onderstaande links.

 

Failure Mode and Effects Analysis
Voorkomen is beter dan genezen – met FMEA evalueert u de risico's van een nieuw of gewijzigd product of proces en neemt u actie voor er zich problemen voordoen.
Measurement Systems Analysis
Meten is weten, maar hoe goed is uw meting? Met MSA leert u de betrouwbaarheid van uw technische metingen te beoordelen.
Design of Experiments
In bedrijven gebeuren heel veel proeven maar hoeveel worden correct opgezet en leiden tot juist inzicht in product en proces? DOE toont u hoe proeven op te zetten, uit te voeren en de resultaten te analyseren.
Statistische Proces Controle
Een proces op target houden met een minimum aan spreiding? SPC is de aangewezen methode, als ze tenminste goed wordt toegepast!
QSC Problem Solving
Een QSC eigen methodiek van probleem oplossen gebaseerd op Global 8D maar uitgaande van de aard van het probleem.