Over QSConsult

Quality Solutions Consult (QS Consult) werd door Willy Vandenbrande opgericht eind 1995. Organisatorisch is het nog steeds een eenmanszaak maar door contacten met talrijke collega's (ook in het buitenland) kunnen we een groot gamma aan competenties aanbieden.

Vanuit onze technische achtergrond (burgerlijk ingenieur metaalkunde – Rijks Universiteit Gent - RUG 1978) zijn we al langer geïnteresseerd in statistiek en kwaliteitstechnieken voor procesverbetering. Werkervaring in onderzoek en ontwikkeling (RUG)en in productie en kwaliteit (Spicer Off Highway Components) hebben deze belangstelling levendig gehouden.

Bovendien hebben we als consultant in loondienst (Procim vzw) talrijke bedrijven begeleid naar ISO 9001 certificatie. Dat heeft ons een nog ruimere kijk op kwaliteit gegeven.

QS Consult heeft zeer goede contacten met de internationale kwaliteitswereld. Ik ben lid van ASQ (American Society for Quality) sinds 1991 en in 2006 werd ik (als eerste en tot nu toe enige Belg) ASQ Fellow. Tevens ben ik country counselor voor België.

Daarnaast ben ik Associate Academician van de International Academy for Quality, een wereldwijde organisatie van vooraanstaande kwaliteitsprofessionals.

QS Consult geeft regelmatig voordrachten op internationale congressen zoals het EOQ congres (European Organization for Quality) en het WCQI (World Conference on Quality and Improvement) georganiseerd door ASQ. Maar we hebben ook al gesproken in Zuid-Amerika (Mexico, Ecuador) en Japan.

Ons werk is erop gericht mensen sterker te maken, want kwaliteit is meer dan een set technieken. Het is een streven naar verbetering, een manier van werken, een manier van met elkaar omgaan.

Kwaliteitssystemen kunnen daar een rol in spelen mits ze op een verstandige manier worden ingevoerd, Six Sigma en Lean kunnen daar een rol in spelen mits ze aangepast worden aan de noden en mogelijkheden van het bedrijf.

Geen enkele organisatie is een standaard organisatie, dus de leidraad doorheen al onze activiteiten is: "Adapt, do not adopt"

Evalueer wat voor uw organisatie nuttig is en voer dit in op een manier die het best bij u past. QS Consult zal u hierbij graag helpen.

Willy Vandenbrande